Frågor & svar

Bakar ni glutenfritt?

Under sommaren har uppehåll med vårt glutenfattiga bakande av bröd och bullar men vi har alltid något glutenfattigt bakverk varje dag! 

Svaret på det är både ja och nej. Vi har valt att kalla det glutenfattigt istället. Varför då får vi många frågor på. Jo såhär är det…..

Vi bakar allt i samma bageri som allt annat med vetemjöl. Dock har vi valt att baka glutenfattigt på torsdagar, vilket gör att vi städar bageriet lite extra den dagen. Diskar alla bunkar noggrant, rengör ugnen och degblandare samt torkar av hyllor och andra ytor lite extra. Vi kan alltså inte garantera att det inte finns spår av gluten i våra bakverk men vi gör det bästa för att undvika det.

Vi bakar på Finax glutefria mjöl samt Urtekrams glutenfria havregryn.

I vårt sortiment hittar ni tekakor, morotsfrallor och kanelbullar, dessa bakar vi endast på torsdagar. Utöver det hittar ni alltid något glutenfattigt i vår monter. Det vi brukar ha är kladdkaka med kokostosca, chokladbollar, pekannötspaj. Men ibland även kokostoppar, snickerskaka och annat gott. Till jul bakar vi även lussekatter på torsdagar och semlor under semlesäsongen.

Då det är stor efterfrågan på just våra glutenfattiga torsdagar då vi bakar bröd och bullar har vi bestämt att man förbeställer det man önskar handla.

Beställ via vår telefon: 079-052 41 26.
Eller mail: [email protected]

Beställningen behöver vara inne 23.59 på onsdagen innan.

Beställa tårta hos Kakerian?

Vi blir glada för alla som beställer tårtor av oss. Vi har valt att endast göra tårtor på beställning och behöver då veta det senast 2 dagar innan ni önskar hämta dem. Och under vissa säsonger så som Fars dag, Mors Dag, Skolavslutning/Student, brukar vi erbjuda special tårtor till bra priser. Vi har ett begränsat sortiment, se under tårtfliken.

Vi gör tyvärr inte motivtårtor.

Vi bakar alla tårtbottnar själva och kokar vår egna sylt samt lemon curd!

Hos oss kan du även få en laktosfri eller glutenfattig tårta. Det blir dock några kronor dyrare.
10% extra för glutenfattig.
20% extra för laktosfritt.

Så ni kan beställa genom att kika in till oss, eller via Kakerians telefon 079-052 41 26 och mailen [email protected]. Och endast bekräftad beställning gäller! Får ni inte svar, ring oss!
Inga beställningar tas längre emot på vår Facebook eller Instagram!

Hundar inne på Kakerian?

Vi har valt att inte tillåta hundar inne hos oss. Detta pga att det är öppet mellan cafét och bageriet samt att vår yta med sittplatser är begränsat vilket gör det svårt för den som är obekväm med hundar av olika anledningar att känna att det är mysigt att fika hos oss.

Hundar är dock välkomna vid våra bänkar på framsidan samt på vår uteservering!

Vad gäller på våra eventkvällar, höstmys, julmys, vårmys mm?

Cirka en månad innan eventet släpper vi datumet. Du kikar då in hos oss och köper dina biljetter. Förbetalning gäller och din bokning är bindande!

När har ni marknad och vad gäller?

På vår mysiga gata utanför Kakerian arrangeras lite olika marknader under året.

Julmarknaden och Strömslundsdagen, arrangeras av Strömslundsföreningen. Man kontaktar då dem för att boka bord eller för info: www.stromslundsforeningen.se.

Kakerians Höstmarknad arrangerar vi själva och man kontaktar då Malin på Kakerian för mer info.